Nokian WR D4 е шампион по сцепление, като нейните уникални иновации позволяват безопасно и балансирано шофиране по мокри, и по заснежени пътища. Тя е първата в света първокасна зимна гума, предлагаща сцепление, на мокро от най-добрия клас А за маркиране на гумина ЕС.
Последната иновация с оптимизираните протекторни блокове на Nokian и двойната силика смес за протекторите на Nokian предлагат добър контрол на управлението, здраво сцепление и превъзходна горивна ефективност.
Xарактеристики на гумата: Nokian WR D4
- Невиждано досега сцепление на мокри, сухи и заснежени пътища
- Усещане за изключителна стабилност и баланс при шофиране
- Ефикасно предотвратяване на аквапланинг при киша и вода
- Ниско съпротивление на търкаляне, грижа за околната среда и икономии на гориво
    Оптимизирано разположение на ламели и блокове от Nokian
    Всеки протекторен блок и ламел в стилната протекторна форма има точно определено място и роля, и това може да се усети в отлично сцепление и характеристики на управление на автомобила оборудван с тези гуми.
    Централно ребро за прецизно управление
    В централната зона на протектора доминира здравото и масивно централно ребро. Ламелите на масивното централно ребро не преминават през цялата му ширина, което подобрява прецизността при движение, и предлага контролирано управление на автомобила.
    Nokian Twin Trac Silica - високо технологична каучукова смес
    Уникално разпределение на частиците в каучуковата смес Nokian Twin Trac Silica, която съдържа естествен каучук, силика и рапично масло, осигурява върхови характеристиги на сцепление върху сняг и мокра настилка. Тази иновативна каучукова смес предлага стабилност при шофиране и устойчивост на износване. Голямото количество естествен каучук и рапично масло осигуряват едно и също отлично зимно сцепление независимо от увеличаването на температурите и изминатите километри. Изключително ниско съпротивление при търкаляне и нисък разход на гориво.

! Източник - motoexpert.bg !